Ник Мейсън, основател и единствен член на емблематичната британска група Pink Floyd, който

...
Ник Мейсън, основател и единствен член на емблематичната британска група Pink Floyd, който
Коментари Харесай

Голямото европейско турне на Ник Мейсън започна


Ник Мейсън, основател и единствен член на емблематичната английска група Pink Floyd, който е в нея през всички етапи на развиването ѝ, стартира огромно турне. Редом до популярния барабанист във формацията Nick Mason’s Saucerful of Secrets, основана през 2018 година, свирят китаристите Гари Кемп от Spandau Ballet и Лий Харис от Blockheads, басистът на Pink Floyd Гай Прат и Дом Бекен от The Orb на клавишните.

След Дъблин и Белфаст в Ирландия, музикантите ще свирят в 19 града, в Обединеното кралство, а в средата на май се насочват към още 39 града в Европа, измежду които Копенхаген, Рига, Будапеща, Берлин, Париж, Барселона и други.

Гостуването в София на 8 юни в зала 1 на НДК, оповестяват уредниците. 

Групата извършва музика от ранните години на Pink Floyd, като задачата им е да съживят характерния дух на времето, а не да вършат трибют. Турнето Echoes показва освежен репертоар, който включва части от интервала сред 1967 и 1972 година, включително албума Obscured by Clouds и именитата ария Echoes. Някои от определените произведения ще бъдат изпълнени пред аудитория за първи път.

След няколко извънредно сполучливи международни турнета през 2018 и 2019 година, това е най-мащабната музикална обиколка на групировката. През есента Nick Mason’s Saucerful of Secrets продължава с изявите си пред меломаните с още близо 30 дати в Северна Америка. 

Ник Мейсън е световнопризнат музикант и притежател на отличието Prog God за 2019 година на влиятелните награди на списание Prog, измежду чиито лауреати са негови сътрудници като Джон Андерсън, Питър Гейбриъл, Тони Банкс, Иън Андерсън и други

През 2020 година групировката на Ник Мейсън в състава, в който я чакаме у нас, издаде албум с осъществявания онлайн и филм Live at the Roundhouse. Преди броени дни пък Pink Floyd издадоха първата си ария от 28 години насам, замислена да поддържа народа на Украйна. Приходите от Hey Hey Rise Up ще бъдат предоставени за филантропична помощ. В тайната звукозаписна сесия, в края на март, се включват Ник Мейсън, Дейвид Гилмор, Гай Прат и Нитин Савни, а вокалите са взаимствани от Андрий Хлевнюк.

Освен като именит барабанист, Ник Мейсън е прочут и като един от най-запалените автомобилни колекционери измежду музикантите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР